Εκατοντάδες παιδιά έπαιξαν μπάσκετ στην Παραλία του Βόλου (50 photos)

Σ’ ένα πανέμορφο περιβάλλον, στην Παραλία του Βόλου, διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο με απόλυτη επιτυχία το τουρνουά μπάσκετ 3on3, στο οποίο έλαβαν μέρος εκατοντάδες παιδιά, τα οποία χάρηκαν το παιχνίδι και ήρθαν κοντά στον αθλητισμό. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης…

…σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου και την ΕΣΚΑΘ.
Εκτός από τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας που ήρθαν από την Αθήνα για το τουρνουά, το «παρών» έδωσαν και τις δύο μέρες των αγώνων ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ κ.κ. Γιώργος Βλιώρας και Μιχάλης Καπουρνιώτης αντίστοιχα, ο αντιπρόεδρος της ΕΣΚΑΘ και μέλος της Επιτροπής πρωταθλήματος της ΕΟΚ κ. Νίκος Φαρμάκης, καθώς και η κα Ευγενία Φραγκούλη μέλος της ΕΣΚΑΘ και μέλος της Επιτροπής γυναικείου πρωταθλήματος της ΕΟΚ.
Στην Παραλία του Βόλου και μπροστά από το χώρο του Πανεπιστημίου στήθηκαν οκτώ μπασκέτες για τις ανάγκες του τουρνουά και σε μίνι γήπεδα διεξήχθηκαν οι αγώνες.
Ο αντιπρόεδρος της ΕΣΚΑΘ κ. Νίκος Φαρμάκης με δηλώσεις του ανέφερε τα εξής:
«Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης στο πλαίσιο της διάδοσης του μπάσκετ, σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου και την ΕΣΚΑΘ διοργάνωσαν στο Βόλο το τουρνουά 3on3 με χορηγό τη Milko. Οι αγώνες έγιναν στην Παραλία του Βόλου, μπροστά από το χώρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και σημείωσαν πολύ μεγάλη επιτυχία, παρότι βρισκόμαστε σε εξεταστική περίοδο, όσον αφορά τις μαθητικές υποχρεώσεις των παιδιών.
Υπήρξε πολύ μεγάλη συμμετοχή, καθώς έλαβαν μέρος στο τουρνουά περίπου 280 παιδιά, ενώ οι καιρικές συνθήκες ήταν άριστες, Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης είναι πάντα κοντά στους αθλούμενους και εκτός της Αθήνας, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να βρεθούν κοντά στο μπάσκετ και να αγαπήσουν το άθλημα. Αυτό, πιστεύω, βοηθά σημαντικά στη διάδοση του αθλήματος και φαίνεται από το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι νέοι και νέες ασχολούνται με το μπάσκετ στην Ελλάδα.
Είναι, επίσης, πολύ σημαντικό ότι είχαμε πολλές συμμετοχές στο τουρνουά από μικρά παιδιά σε ηλικία. .
Η συμβολή του Δήμου Βόλου στην άρτια διεξαγωγή του τουρνουά θα πρέπει να τονιστεί, όπως και σημαντική βοήθεια του Συνδέσμου διαιτητών μπάσκετ Μαγνησίας. Οι αγώνες έγιναν με επίσημους διαιτητές, όλα κύλησαν ομαλά και δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ κ. Γιώργος Βλιώρας δήλωσε πως κάθε μεγάλη διοργάνωση που φιλοξενεί ο Δήμος Βόλου προβάλει την πόλη στο πανελλήνιο: «Ήταν μία ακόμη διοργάνωση από τις πολλές που έχει αναλάβει μέχρι σήμερα ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου και πιστοί στο δόγμα μας να γίνονται στο Βόλο διοργανώσεις που θα προβάλουν την πόλη μας. Θέλουμε να φέρνουμε τα παιδιά και τους αθλούμενους στους αγωνιστικούς χώρους, να έχουμε επισκέπτες στην πόλη μας. Η Ομοσπονδία μας ζήτησε εκτάκτως – γιατί δεν ήταν ο Βόλος μέσα στο πρόγραμμα – να φιλοξενήσουμε το τουρνουά μπάσκετ 3on3 και το διοργανώσαμε με επιτυχία. Η συμμετοχή των παιδιών ήταν μεγάλη, ωστόσο, θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερη, αν δεν βρισκόμασταν σε περίοδο Πανελλαδικών και σχολικών εξετάσεων.
Όλα πήγαν πολύ καλά, είδαμε τα ταλέντα της πόλης μας να αθλούνται και να δείχνουν τι μπορούν να κάνουν. Πιστεύω, πως από εδώ και πέρα το τουρνουά 3on3 στο Βόλο θα μπει και στο κανονικό πρόγραμμα, στη συζήτηση που είχαμε με τους υπεύθυνους της Ομοσπονδίας και την επόμενη φορά το τουρνουά θα είναι πολύ πιο μεγάλο και δυνατό».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις