Αποκλεισμός από τη Euroleague και αφαίρεση βαθμών

Αφαίρεση βαθμών και αποκλεισμό από τη διοργάνωση περιλαμβάνουν οι προτάσεις της «επιτροπής βίας» που σύστησε η Euroleague!

Η νέα επιτροπή (στην οποία μετέχουν οι general managers Ολυμπιακού, Μπαρτσελόνα, Φενέρμπαχτσε, Ερυθρού Αστέρα και Άλμπα Βερολίνου) πραγματοποίησε την πρώτη της σύσκεψη και ανακοίνωσε τις προτάσεις που θα έρθουν προς συζήτηση την ερχόμενη Δευτέρα (29/6) στο board της Ευρωλίγκας και εν συνεχεία θα πάνε προς ψήφιση στην Γενική Συνέλευση των μελών της Ευρωλίγκας, στις αρχές Ιουλίου.

Οι τιμωρίες για τις ομάδες που εμπλέκονται σε επεισόδια θα είναι βαρύτατες. Για πρώτη φορά η Euroleague θα μπορεί να αποβάλλει μία ομάδα από τη διοργάνωση ή να της αφαιρεί βαθμούς! Αυτές οι ποινές, βέβαια, θα είναι για τους συλλόγους που αδυνατούν να προστατεύσουν τη διοργάνωση και «πρωταγωνιστούν» συνεχώς σε επεισόδια ή συμπεριφορές που δεν αρμόζουν στην Euroleague.

Οι προτάσεις της «επιτροπής βίας» περιλαμβάνουν ακόμα δυσβάσταχτα πρόστιμα, ματς κεκλεισμένων των θυρών, αλλά και απαγόρευση μετακίνησης οπαδών, ακόμα και αν η ομάδα τους έχει πάρει το εισιτήριο για το Final Four.

Επίσης αποφασίστηκε ότι κάθε ομάδα θα πρέπει να ορίσει έναν διαχειριστή ασφαλείας, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για την συμπεριφορά των οπαδών.

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις