Δυνατές εμπειρίες για τον Βολιώτη διαιτητή Χ. Καρακατσούνη στη Σμύρνη (photos)

Μια ξεχωριστή εμπειρία βίωσε ο Βολιώτης διεθνής διαιτητής μπάσκετ Χάρης Καρακατσούνης, που εκπροσωπεί επάξια το βολιώτικο μπάσκετ στα διεθνή γήπεδα, διαιτητεύοντας αγώνες πρωταθλημάτων της FIBA.

Ο Χάρης Καρακατσούνης, στο τελευταίο του ταξίδι, επισκέφθηκε τόσο το Γενικό Προξενείο Σμύρνης, όσο και τις ορθόδοξες εκκλησίες της περιοχής, νιώθοντας αναμφίβολα δυνατές συγκινήσεις, πατώντας σε χώματα που έζησαν και μεγαλούργησαν Έλληνες. Ο διεθνής ρέφερι τόνισε στο goalpost.gr: « Αναμφίβολα η εμπειρία ήταν αξέχαστη και πολύ έντονη. Είναι πολύ σημαντικό να σου δίνεται η ευκαιρία να επισκεφθείς τα μέρη, όπου έζησαν και μεγαλούργησαν Έλληνες.

Τόσο η επίσκεψη στο Γενικό Προξενείο Σμύρνης και την κα. Αργυρώ Παπούλια, όσο και στις ορθόδοξες εκκλησίες του Αγίου Βουκόλου (η μοναδική που διασώθηκε στις 14.9.1922) όσο και στην ορθόδοξη εκκλησία (η μοναδική που λειτουργεί στην Σμύρνη) της Αγίας Φωτεινής ήταν κάτι το πρωτόγνωρο και ξεχωριστό για μένα. Ένιωσα Συγκίνηση και σεβασμό στον Ελληνισμό και στην πατρίδα μας.

Είμαι τυχερός που μέσα από τη διαιτησία, κατάφερα να γνωρίσω ξεχωριστούς ανθρώπους, μεγάλες προσωπικότητες, μα και να επισκεφθώ μέρη που θα μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη μου. Εύχομαι και τα νέα παιδιά του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Μαγνησίας, να καταφέρουν με σεμνότητα και σκληρή δουλειά να ζήσουν ανάλογες εμπειρίες, κρατώντας ψηλά το όνομα της βολιώτικης και ελληνικής διαιτησίας σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις