Κωπηλάτες του ΟΕΑ/ΝΑΒ σε αγώνες δοκιμασίας επιλογής εθνικών ομάδων

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Κάτω από ισχυρά μέτρα πρόληψης και προστασίας για την διασπορά του covid-19 και με ειδική άδεια από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού πραγματοποιήθηκαν στις 14 & 15 Μαρτίου, στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά Μαραθώνα, οι δοκιμασίες αξιολόγησης για τις Εθνικές ομάδες Κωπηλασίας των κατηγοριών Ανδρών/Γυναικών και Ελαφρών Βαρών.

Ο συγκεκριμένος εσωτερικός αγώνας διεξήχθη ως κριτήριο για την συμμετοχή των Ελλήνων αθλητών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας αυτής, που θα διεξαχθεί 9-11 Απριλίου στο Βαρέζε της Ιταλίας, καθώς επίσης και ως δυνατότητα για την συμμετοχή στο 2ο Αγώνα Αξιολόγησης της Εθνικής Ομάδας, στις 17-18 Απριλίου από τον οποίο θα επιλεγούν οι αθλητές και οι αθλήτριες που θα λάβουν μέρος στην τελική Ολυμπιακή Ρεγκάτα πρόκρισης που θα διεξαχθεί στη Λουκέρνη της Ελβετίας 17-18 Μαΐου 2021.

Ο Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. συμμετείχε, εκπροσωπώντας την περιοχή μας, στις δοκιμασίες αξιολόγησης με τους Ζωγράφο Δημήτρη, Βαρελοπούλου Ειρήνη και Αραμπατζή Αγγελική, οι οποίοι υπήρξαν και στο παρελθόν μέλη της Εθνικής Ομάδας και οι οποίοι προπονούνται εντατικά σύμφωνα πάντα με τις προβλεπόμενες οδηγίες και διατάξεις της Γ.Γ.Α. που ισχύουν για την ατομική άσκηση, του αθλήματος της κωπηλασίας, λόγω της πανδημίας.

Στις δοκιμασίες και μετά από πολλές κούρσες που πραγματοποιήθηκαν, ο αθλητής του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. Δημήτρης Ζωγράφος, σε άριστη συνεργασία με τον αθλητή του ΕΝΟΑ, Λεωνίδα Τζουμέζη κατάφεραν να καταταγούν στην 2η θέση μεταξύ πολλών καλών πληρωμάτων και να εξασφαλίσουν έτσι την είσοδο τους στην Εθνική Ομάδα για το προσεχές κοινόβιο προετοιμασίας Ανδρών/Γυναικών στις 22 Μαρτίου στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο.

Αντίστοιχα οι αθλήτριες Βαρελοπούλου Ειρήνη και Αραμπατζή Αγγελική πραγματοποίησαν αξιόλογες κούρσες, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή τους στους επόμενους αγώνες αξιολόγησης και την επιλογή τους στην Εθνική Ομάδα για να μας εκπροσωπήσουν στις μελλοντικές διεθνείς διοργανώσεις κωπηλασίας.

Οι δύο αθλήτριες μαζί με την επίσης Διεθνή Πρωταθλήτρια αθλήτρια του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. , Αναστασία Καλανδαρίδη, που έλαβε μέρος με επιτυχία στα μηνιαία εργομετρικά τεστ, κλήθηκαν να συμμετάσχουν στο προπονητικό κοινόβιο της Εθνικής Ομάδας στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο από 22 έως 28 Μαρτίου 2021 στις κατηγορίες Α/Γ και U23 σύμφωνα με το με Αρ. Πρωτ. 550_2021 έγγραφο της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας.
Επίσης οι αθλητές του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β., Αδάμ Παναγιώτης , Παπαδόπουλος Γεώργιος, Καμήτας Άγγελος και η αθλήτρια Δαλίδου Σοφία σύμφωνα με το με Αρ. Πρωτ. 553_2021 έγγραφο της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας και βάσει των εργομετρικών αποτελεσμάτων θα συμμετάσχουν σε εικονικό προπονητικό κοινόβιο από 22 έως 28 Μαρτίου κατηγορίας Α/Γ U19 υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση των Ομοσπονδιακών Προπονητών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. συγχαίρει τους αθλητές, αθλήτριες και του προπονητές τους, Σάμιο Συμεών και Σοφία Τάσιου που παρά τις δύσκολες συνθήκες, για τον Ελληνικό Ερασιτεχνικό Αθλητισμό, συμπαραστέκονται ποικιλοτρόπως στους αθλητές τους και τους εύχεται επιτυχίες στους επόμενους αγώνες που θα ακολουθήσουν.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις