Στοίχημα: Σκληρό καρύδι η Τουρκία(ανάλυση – βίντεο)

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά με τον αγώνα των 16:00, την αναμέτρηση της Τουρκίας κόντρα στην Κροατία και κρατάμε το 1Χ σε απόδοση 1.95. Το εναρκτήριο ματς του 4ου ομίλου είναι το σημερινό στο Παρίσι μεταξύ της Τουρκίας και της Κροατίας, καθώς Ισπανία και Τσεχία τίθενται αντιμέτωπες αύριο. Με πρώτιστο στόχο την πρόκριση στους «16» ταξίδεψαν οι γείτονες στα γήπεδα της Γαλλίας, έχοντας πάρει απευθείας εισιτήριο για την τελική φάση ως καλύτεροι 3οι στα προκριματικά.

Εκεί «έτρεξαν» σερί 5-3-2, τερματίζοντας στο -4 από την πρωτοπόρο Τσεχία και στο -2 από τη 2η Ισλανδία (τον όμιλο συναπάρτιζαν οι Ολλανδία, Καζακστάν και Λετονία). Σημειώστε, δε, ότι η Τουρκία πέτυχε τρεις «καθαρές» νίκες στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια της για τα προκριματικά.

Θετικές οι επιδόσεις της στα επτά φιλικά που ακολούθησαν, όπου μέτρησε πέντε νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα. Για τέταρτη φορά στην ιστορία της δίνει η Τουρκία το «παρών» σε τελική φάση EURO (μετά το 1996, το 2000 και το 2008), με τη μεγαλύτερη της διάκριση να είναι η παρουσία στα ημιτελικά στη διοργάνωση του 2008, έχοντας αποκλείσει στα προημιτελικά τη σημερινή αντίπαλο. Χωρίς τρανταχτές απουσίες η 23άδα που έχει στα χέρια του ο Φατίχ Τερίμ, που άφησε πίσω (μεταξύ άλλων) τον τραυματία αμυντικό Σερντάρ Αζίζ και τον μέσο Γκογκάν Τορέ (ο οποίος θα έχανε τα δύο πρώτα ματς των ομίλων λόγω τιμωρίας). Στον αντίποδα, κυριαρχεί η μορφή του Αρντά Τουράν, ενώ… ακολουθεί ο εξαιρετικός επιτελικός μέσος Χακάν Τσαλχάνογλου. Ο Τερίμ σκέφτεται να ξεκινήσει από την αρχή στην κορυφή της επίθεσης τον Μπουράκ Γιλμάζ στο σημερινό ματς, παρά το γεγονός ότι ο επιθετικός της… κινεζικής Γκουοάν επέστρεψε πρόσφατα από τραυματισμό.

Φυσικά, η παρουσία του έμπειρου Τερίμ στην άκρη του πάγκου προσδίδει εξαρχής τη σιγουριά ότι οι Τούρκοι θα αποτελέσουν ένα σύνολο που θα «φτύνει αίμα» εντός των τεσσάρων γραμμών. «Είναι σημαντικό για εμάς να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Αν το πετύχουμε, θα στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι μπορούμε να φτάσουμε ψηλά. Σεβόμαστε τους Κροάτες, που διαθέτουν μία πολύ σημαντική ομάδα. Θα ήθελα ο Αρντά Τουράν να αγωνίζεται περισσότερο στην Μπαρτσελόνα, όμως συνεχίζει να αποτελεί τον πιο σημαντικό μας παίκτη», τόνισε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου ο 62χρονος κόουτς.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις