Στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κωπηλασίας ο Καλανδαρίδης

Την πρόκριση στον ημιτελικού του διπλού στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας της Γλασκόβης πανηγύρισαν ο αθλητής του ΟΕΑ/ΝΑΒ Γιάννης Καλανδαρίδης με παρτενέρ τον Χρήστο Στεργιάκα. Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές κάτω των 23 πριν λίγες, τερμάτισαν πρώτοι στον επαναληπτικό του διπλού με 6:26.92 και προκρίθηκαν με άνεση στον ημιτελικό. Και οι δύο βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και δείχνουν ικανοί για μία ακόμη μεγάλη διάκριση.

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μετέχουν τρεις ακόμη αθλήτριες από σωματεία του Βόλου. Η Αναστασία Βόντζου του ΝΟΒΑ και η Εμμανουηλίδου, δεν κατάφεραν να προκριθούν στην κορυφαία εξάδα του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών αφού τερμάτισαν στην 5η θέση του επαναληπτικού με χρόνο 7:20.82 και θα συμμετάσχουν στον μικρό τελικό (θέσεις 7-12).

Επίσης, μία θέση από την 7η ως την 12η θα διεκδικήσει και η τετράκωπος άνευ των γυναικών. Το πλήρωμα αποτελούν δύο αθλήτριες του ΟΕΑ/ΝΑΒ, οι Ιωάννα Μπιτζηλαίου και η Μαργαρίτα Γεωργούδη, μαζί με τις Τσαμοπούλου, Κυρίδου. Χθες πήραν την 5η θέση στον επαναληπτικό με επίδοση 6:52.09 και έμειναν εκτός μεγάλου τελικού.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους αθλητές της Εθνικής μας ομάδας, η Κατερίνα Νικολαΐδου στο σκιφ γυναικών έγινε το πρώτο ελληνικό πλήρωμα που σφραγίζει την πρόκρισή του σε τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης πήρε την 2ηθέση στον επαναληπτικό του σκιφ γυναικών με χρόνο 7:45.06 τερματίζοντας πίσω από την Δανέζα Πέτερσεν που σημείωσε χρόνο 7:41.82 με την οποία ήταν οι μοναδικές που προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό .

Αντίθετα δεν τα κατάφεραν οι Σοφία Ασουμανάκη-Αθηνά Αγγελοπούλου που στον αντίστοιχο επαναληπτικό των γυναικών τερμάτισαν στην 6η θέση με 7:05.11 και θα αγωνιστούν στον μικρό τελικό. Εκτός μεγάλου τελικού έμειναν και οι Μαρόκος-Νικολαΐδης στο διπλό σκιφ ελ βαρών. Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε στην 4ηθέση του επαναληπτικού με χρόνο 6:32.69 και θα αγωνιστεί στον μικρό τελικό

Μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα η Ελλάδα το Σαββατοκύριακο θα πάρει μέρος σε ένα τελικό (με τη Νικολαΐδου στο σκιφ ) και δυο ημιτελικούς (με τον Γιάνναρο στο σκιφ ελ. βαρών και τους Στεργιάκα-Καλανδαρίδη στο διπλό) με την ελπίδα να σφραγίσουν και αυτοί το εισιτήριο για τα τελικά .

Αναλυτικά, το σημερινό πρόγραμμα για τα ελληνικά πληρώματα:
11.42 Τετράκωπος άνευ (γ): μικρός τελικός.
12.06 Διπλό σκιφ (γ): μικρός τελικός.
12.12 Σκιφ ελ βαρών (α): ημιτελικός.
12.24 Διπλό σκιφ (α): ημιτελικός.