Α’ ΕΠΣΘ: Το Φιλμ της 23ης αγωνιστικής (+ πίνακας βαθμολογίας)

Ολοκληρώθηκε και η 23η αγωνιστική, χωρίς εναλλαγές στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αφού οι τρεις πρωτοπόροι της βαθμολογίας συνέχισαν με νίκες.

Ο Διαγόρας παραμένει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει στην έδρα του επι του ουραγού Μαγνησιακού (3-0), που θα δώσει τη μάχη του για παραμονή στην κατηγορία, ωστόσο οι συγκυρίες δεν είναι υπέρ του.

Η Δήμητρα επικράτησε στην έδρα της επί της Σκιάθου (3-1) και συνεχίζει τη δική της νικηφόρα πορεία, περιμένοντας ένα στραβοπάτημα του Διαγόρα στις εναπομείνασες αγωνιστικές, προκειμένου να ξαναβρεθεί στην πρώτη θέση.
Οι νησιώτες γι ακόμη μια αγωνιστική έμειναν μακριά από τη νίκη και ζητούν ένα “τρίποντο” ως το τέλος του πρωταθλήματος, για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά την παραμονή τους στην κατηγορία.

Ο Ρήγας επικρατώντας  στην Αγ. Παρασκευή με το φτωχό ο 0-1, πήρε τη νίκη που απαιτούνταν για να διατηρήσει τις ελπίδες του για την πρώτη θέση, όσες κι αν είναι αυτές κι έστω για μια ημέρα βρέθηκε στην κορυφη.  Ωστόσο έβαλε στον εαυτό του δύσκολα, με τις ευκαιρίες που έχασε και θα μπορούσε να το πληρώσει, αφού το νεανικό και μαχητικό σύνολο των γηπεδούχων δυο φορές, μια πριν και μια μετά το γκολ, θα μπορούσε να έχει σκοράρει και να κάνει το παιχνίδι… θρίλερ.

Στο Βασδέκειο σε μία αναμέτρηση που τα γκολ έπεφταν σαν βροχή, ο Αίας Σούρπης έβαλε τέλος στις κακές εμφανίσεις κι επικράτησε του Ηρακλή (4-6),  με τη φιλοξενούμενη ομάδα να έχει προηγηθεί 0-5,  πριν αρχίσουν και οι γηπεδούχοι να βρίσκουν το δρόμο προς τα δίχτυα.

Ο Σαρακηνός δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει στο βοηθητικό του ΕΑΚ επί του Πυράσου (3-1) σε μια βαθμολογικά αδιάφορη αναμέτρηση, όπου και οι φιλοξενούμενοι παρά την ήττα τους έδειξαν καλά σημάδια απόδοσης.

Στο Σέσκλο ο Πρωτεσίλαος πήρε πολύτιμη νίκη από την Ακρόπολη (1-2) σ’ ένα παιχνίδι που ήταν ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα, αφού οι δυο ομάδες έπαιξαν ανοιχτά και δημιούργησαν φάσεις από τις οποίες θα μπορούσε να έχει διαμορφωθεί, διαφορετικό σκορ.

Η Αγ. Αννα ήταν καλύτερη και δίκαια επικράτησε στην έδρα της επί των Μυρμιδόνων (2-0), σε μια αναμέτρηση που είχε ένταση και πάθος, αφού οι φιλοξενούμενοι “καιγόταν” για βαθμούς, ωστόσο ήταν ακίνδυνοι επιθετικά.

Τα αποτελέσματα
Δήμητρα- Σκιάθος 3-1
Σαρακηνός- Πύρασος 3-1
Ακρόπολη- Πρωτεσίλαος 1-2
Αγ. Άννα- Μυρμηδόνες 2-0
Αγ. Παρασκευή- Ρήγας Φ. 0-1
Διαγόρας- Μαγνησιακός 3-0
Ηρακλής Β.- Αίας 4-6

Η Βαθμολογία

*Η πρώτη ομάδα προάγεται απευθείας στην Γ’ Εθνική Κατηγορία για την περίοδο 2019-2020 (εφόσον δεν προκύψει αλλαγή από την ΕΠΟ)
**Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 13η και την 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα υποβιβάζονται απευθείας στην Β’ Ερασιτεχνική Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020.
***Αν υπάρξουν ομάδες που υποβιβάζονται από τη Γ’ Εθνική, οι οποίες ανήκουν στη δύναμη της ΕΠΣΘ, θα υποβιβαστούν αντίστοιχα στη Β’ Ερασιτεχνική Κατηγορία και οι ομάδες που καταλαμβάνουν τις θέσεις 12, 11 κ.ο.κ

Η επόμενη- 24η αγωνιστική
Σαρακηνός- Δήμητρα
Σκιάθος- Ακρόπολη
Πύρασος- Αγ. Άννα
Πρωτεσίλαος- Αγ. Παρασκευή
Μυρμηδόνες- Διαγόρας
Ρήγας Φ.- Ηρακλής Β.
Αίας- Μαγνησιακός

Τα ρεπορτάζ της αγωνιστικής
Πατώντας στους συνδέσμους που ακολουθούν, μπορείτε να δείτε τα ρεπορτάζ των αγώνων της Α’ ΕΠΣΘ, για την αγωνιστική που ολοκληρώθηκε.
Ασταμάτητη πορεία προς τον τίτλο… για Διαγόρα, επικράτησε και του Μαγνησιακού
Νίκη στην Αγχίαλο… για Δήμητρα, επί του Πυράσου
“Λευκή” ισοπαλία… Μυρμιδόνες με Σαρακηνό
Με “πεντάρα”… ο Διαγόρας, παραμένει στην κορυφή
Σημαντική νίκη για Πρωτεσίλαο… διαμαρτυρίες για Σκιάθο
Δεν δυσκολεύτηκε… ο Ρήγας, εντός έδρας νίκη με Ακρόπολη
Εκτός έδρας νίκη… για Αγ. Παρασκευή επί του Αίαντα
«Χ»ωρίς νικητή… Μαγνησιακός κι Αγ. Άννα
Ακόμα βάζουν γκολ… Ηρακλής κι Αίας
Νίκησε τη Σκιάθο… κι “επιμένει” η Δήμητρα

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις