Βολιώτες με την Εθνική κωπηλασίας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Στο Λιντς της Αυστρίας βρίσκεται από χθες η Εθνική ομάδα κωπηλασίας, η οποία θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών, το οποίο θα διεξαχθεί από 25 Αυγούστου έως 1η Σεπτεμβρίου. Στην αποστολή μετέχουν και δύο κωπηλάτες από τη Μαγνησία, ο Βολιώτης Γιάννης Καλανδαρίδης (φωτό) του ΟΕΑ/ΝΑΒ και ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου, με καταγωγή από τον Πτελεό και αθλητής των Αιγυπτιωτών. Αρχηγός αποστολής είναι ο συμπολίτης μας Βασίλης Πολύμερος, ενώ μεταξύ των ομοσπονδιακών τεχνικών είναι και ο επίσης Βολιώτης Γιώργος Φώτου.
Συνολικά 11 αθλητές κι αθλήτριες που συνθέτουν επτά πληρώματα, αποτελούν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που θα πάρει μέρος στον δυσκολότερο διεθνή αγώνα της χρονιάς, αφού θα αποτελέσει κριτήριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο το 2020.
Μια ομάδα που είναι από τις πιο νεανικές του Παγκόσμιου πρωταθλήματος, αφού οι εννέα από τους 11 αθλητές ανήκουν στην κατηγορία κάτω των 23 ετών, όπου στο αντίστοιχο πρόσφατο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Σαρασότα των ΗΠΑ κατέλαβε την 4η θέση στο πίνακα των μεταλλίων κατακτώντας δυο χρυσά, ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο.
Βασικός στόχος των έξι από τα επτά πληρώματα είναι ένα εισιτήριο για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς αγώνες, στόχος δύσκολος, αφού όπως ήδη έχει ανακοινώσει η Διεθνής Ομοσπονδία έχει σημειωθεί ρεκόρ συμμετοχών, καθώς έχουν δηλωθεί να τρέξουν 1200 αθλητές και αθλήτριες από 80 χώρες.
Αναλυτικά η σύνθεση της ελληνικής ομάδας είναι:
Άνδρες
Σκιφ: Στέφανος Ντούσκος
Σκιφ ελ βαρών: Λευτέρης Κόνσολας
Διπλό σκιφ ελ βαρών: Πέτρος Γκαϊδατζης-Αντώνης Παπακωνσταντίνου
Δίκωπος άνευ: Θανάσης Παλαιοπανος-Γιαννης Καλανδαρίδης
Γυναίκες
Σκιφ: Κατερίνα Νικολαΐδου
Διπλο σκιφ: Δημητρα Τσαμοπούλου-Αννέτα Κυρίδου
Δίκωπος άνευ: Μαρια Κυρίδου -Χριστίνα Μπούρμπου.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο της FISA από τα σκιφ προκρίνονται στο Τόκιο τα εννέα καλύτερα πληρώματα του Παγκόσμιου, από τα διπλά και τις δίκωπες τα 11 καλύτερα και από τα διπλά ελαφρά τα επτά καλύτερα.
Όσα πληρώματα δεν καταφέρουν να πάρουν πρόκριση από το φετινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λιντς θα έχουν ακόμα μια ευκαιρία στην προολυμπιακή ρεγκάτα του 2020, όπου θα δοθούν και τα τελευταία ελάχιστα «εισιτήρια».
Αρχηγός της αποστολής της Εθνικής είναι ο δυο φορές Ολυμπιονίκης και μέλος του Δ.Σ. της κωπηλατικής Ομοσπονδίας Βολιώτης Βασίλης Πολύμερος, ενώ τους αθλητές συνοδεύουν ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΚΟΦΝΣ Τζιάνι Ποστιλιόνε και οι Ομοσπονδιακοί προπονητές Κώστας Κοντομανώλης, Γιώργος Φώτου και Δημήτρης Πέτρου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις