Α’ ΕΠΣΘ: Το Φιλμ της 4ης αγωνιστικής (+ πίνακας βαθμολογίας)

Πολλά γεγονότα επιφύλασσε η 4η αγωνιστική, στην εξέλιξη της οποίας είδαμε την Ακρόπολη να  να συνεχίζει μόνη στο νικηφόρο σερί νικώντας και τον ισχυρό Πύρασο (2-1), τη Δήμητρα να σταματά το αντίστοιχο σερί του Αίαντα Σούρπης (0-2),  στον αντίποδα τον Ηρακλή να παίρνει τους πρώτους πόντους κερδίζοντας με το ευρύ 4-0 τον ουραγό και χωρίς βαθμό Μαγνησιακό, το Διαγόρα με υπηρεσιακό προπονητή να έρχεται 0-0 με το μεγάλο φαβορί της κατηγορίας Ρήγα,  το Σαρακηνό να κάνει το σκορ της ημέρας με 6-0 επί της Σκιάθου, την Αγία Παρασκευή να επιτυγχάνει ακόμη μία νίκη με μεγάλο σκορ και την Αγ. Άννα να πατά γερά στα πόδια της και να επικρατεί εύκολα επί του Πρωτεσιλάου. Αναλυτικότερα…

Ασταμάτητη η Ακρόπολη συνεχίζει το νικηφόρο σερί της, όντας μόνη πρώτη στο βαθμολογικό πίνακα,  επικρατώντας στην τελευταία αναμέτρηση επί του Πυράσου στο Σέσκλο με 2-1. Συνολικά έξι νίκες μετράει η ομάδα του Γιάννη Ακτσιαλή στις ισάριθμες φετινές υποχρεώσεις της για πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Οι καλές στιγμές στο παιχνίδι ήταν λιγοστές και οι γηπεδούχοι κατάφεραν να επικρατήσουν από πάρα πολύ νωρίς,  αφού προηγήθηκαν μόλις στο 4’, ενώ “σφράγισαν” τη νίκη τους με γκολ που επετεύχθη στο δεύτερο μέρος.

Είχε τα πάντα εκτός από γκολ η αναμέτρηση που έγινε στο Στεφανοβίκειο, εκεί όπου ο Διαγόρας υποδέχτηκε το Ρήγα Φεραίο, σε ένα ντέρμπι μεταξύ δύο από τις πιο ισχυρές ομάδες της κατηγορίας.
Πολύ μεγάλο ήταν το πάθος και η ένταση που απέδειξαν οι ποδοσφαιριστές,  χωρίς ωστόσο να ξεφύγει η αναμέτρηση από τα αθλητικά πλαίσια.
Από πολύ νωρίς έμειναν οι φιλοξενούμενοι με παίκτη λιγότερο, ωστόσο, η φάση που χαρακτήρισε τον αγώνα ήταν το πέναλτι (20’) το οποίο κέρδισαν οι γηπεδούχοι όπου ο διαιτητής τιμώρησε με κίτρινη κάρτα τον επιθετικό του Διαγόρα,  θεωρώντας ότι σταμάτησε πριν την εκτέλεση του πέναλτι (διακωμώδηση αθλήματος).

Κομβική νίκη για την συνέχεια της πορείας του πέτυχε ο Ηρακλής Β., επικρατώντας 4-0 του Μαγνησιακού, στην αναμέτρηση που έγινε στο γήπεδο Δημητριάς και ήταν εξέχουσας σημασίας και για τις δυο ομάδες, σε ότι αφορά τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Έχοντας μηδέν βαθμούς στο ενεργητικό τους παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες,  με τον Ηρακλή να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, σε ότι έχει να κάνει με το ρόστερ του το τελευταίο διάστημα ,ωστόσο σε ένα παιχνίδι που τους πήγε καλά. έκαναν την προσπάθειά τους και αποζημιώθηκαν με τον καλύτερο τροπο.  
Εντελώς αντίθετη ήταν η εξέλιξη του παιχνιδιού για την ομάδα του Μαγνησιακού, που διαμαρτυρήθηκε εντονότατα για το πέναλτι στο γκολ που άνοιξε το παιχνίδι, ενώ τα ατομικά λάθη των παικτών τους, σε συνδυασμό με την αστοχία αλλά και η κάκιστη ψυχολογία που βάρυνε ακόμα περισσότερο όταν η ομάδα τους βρέθηκε πίσω στο σκορ οδήγησαν στην οδυνηρή.

Η Δήμητρα Ευξεινούπολης ήταν νικήτρια στο τοπικό ντέρμπι με τον Αίαντα στη Σούρπη, επικρατώντας 2-0 και βάζοντας τέρμα στο σερί νικών που είχαν οι γηπεδούχοι από την αρχή της χρονιάς. Και τα δυο γκολ των φιλοξενούμενων σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο.
Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την αναμέτρηση,  η οποία διεξήχθη κι ολοκληρώθηκε σε εξαιρετική ατμόσφαιρα.
Πρώτη απώλεια βαθμών, με κακή εμφάνιση για τους γηπεδούχους, που δεν κατάφεραν να αντιδράσουν μετά το γκολ που δέχτηκαν.
Κόντρα σε κάθε αντιξοότητα η νίκη της Δήμητρας, αφού έχασε δυο παίκτες με τραυματισμό, κατα τη διαδικασια της προθέρμανσης πριν τον αγώνα!

Νίκησε χωρίς να δυσκολευτεί η Αγία Άννα,  που επικράτησε στην έδρα της επί του Πρωτεσιλάου με 2-0. Εξαίρεση αποτελεί το  “καυτό” πρώτο εικοσιπεντάλεπτο,  όπου η μπάλα ήταν πάνω-κάτω και χάθηκαν εκατέρωθεν ευκαιρίες, αρχικά, για τους φιλοξενούμενους. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να πετύχουν τέρμα  κι από το πρώτο ημίχρονο έθεσαν τις βάσεις για το νικηφόρο αποτέλεσμα που ήρθε δίκαια με την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, αφού και στο δεύτερο μέρος η ανωτερότητα της Αγίας Άννας ήταν δεδομένη και αν σημειωνόταν τρίτο τέρμα, το πιο πιθανό σύμφωνα με την εικόνα του αγώνα θα ήταν και αυτό να προέλθει από την πλευρά των γηπεδούχων.

Από το πρώτο ημίχρονο εξασφάλισε τη νίκη η Αγία Παρασκευή, η οποία επικράτησε των Μυρμηδόνων με 4-0,  έχοντας πετύχει τρία από τα τέρματα της στο πρώτο μέρος. Πρόσωπο της ημέρας για τους γηπεδούχους ο Σιόβας, που έκανε χατ-τρικ.
Συνολικά τρία δοκάρια είχαν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι μπήκαν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση, το πρώτο ημίωρο είχαν τον έλεγχο του αγώνα, ώσπου δέχθηκαν το πρώτο γκολ κόντρα στη ροή της αναμέτρησης και από κει και πέρα ανατράπηκαν οι ισορροπίες για να φτάσουμε στη δίκαιη νίκη της Αγίας Παρασκευής.

Την τρίτη συνεχόμενη νίκη του κατάφερε ο Σαρακηνός στο φετινό πρωτάθλημα, επικρατώντας στο βοηθητικό του ΕΑΚ επί της Σκιάθου με 6-1, που έδωσε το δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι.
Ως πλασματικό,  για την έκταση του σκορ,  χαρακτήρισαν και οι δύο προπονητές το τελικό αποτέλεσμα,  ωστόσο δεδομένη ήταν η ανωτερότητα του Σαρακηνού, ο οποίος κέρδισε δίκαια.

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής
Αίας- Δήμητρα 0-2
Ηρακλής Β.- Μαγνησιακός 4-0
Διαγόρας- Ρήγας Φ. 0-0
Αγ. Παρασκευή- Μυρμηδόνες 4-0
Αγ. Άννα- Πρωτεσίλαος 2-0
Ακρόπολη- Πύρασος 2-1
Σαρακηνός- Σκιάθος 6-1

Η βαθμολογία*Μαγνησιακός και Σκιάθος έχουν από ένα παιχνίδι λιγότερο

Η επόμενη- 5η αγωνιστική
Δήμητρα- Μαγνησιακός
Ρήγας Φ.- Αίας
Μυρμηδόνες- Ηρακλής Β.
Πρωτεσίλαος- Διαγόρας
Πύρασος- Αγ. Παρασκευή
Σκιάθος- Αγ. Άννα
Σαρακηνός- Ακρόπολη

Τα ρεπορτάζ της Αγωνιστικής
Πατώντας στους συνδέσμους που ακολουθούν, μπορείτε να δείτε τα ρεπορτάζ των αγώνων της Α’ ΕΠΣΘ, για τη 4η αγωνιστική που ολοκληρώθηκε.
Είχε τα πάντα… εκτός από γκολ, το Διαγόρας- Ρήγας
Στο τοπικό ντέρμπι… νίκησε Αίαντα και τραυματισμούς η Δήμητρα
Ο “άθλος”… του Ηρακλή, 4-0 το Μαγνησιακό
Σερί νικών για Σαρακηνό…  που ήταν ανώτερος της Σκιάθου
Ασταμάτητη η Ακρόπολη… “υπέταξε” και τον Πύρασο
Δίκαιη νίκη… από ημίχρονο, για Αγ. Άννα επί του Πρωτεσιλάου
Με «καρέ» τερμάτων… η νίκη της Αγ. Παρασκευής

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις